/
/
معرفی شرکت‌های پیشرو در عرصه فین تک
تکنولوژی

معرفی شرکت‌های پیشرو در عرصه فین تک

تکنولوژی

معرفی شرکت‌های پیشرو در عرصه فین تک

صنعت فین تک به دلیل رشد سریع اینترنت در دهه 1990 انقلاب قابل توجهی را تجربه کرده و آن را به کاربران خود تقدیم کرده است. سیستم‌های پرداخت الکترونیکی، مدل‌های کسب و کار مبتنی بر وب، خرید مبتنی بر وب، بانکداری قابل حمل و دیجیتالی‌سازی بانک تنها چند نمونه کوچک از هزاران نمونه مربوط به صنعت فین تک است.

شرکت‌های فین تک، شرکت‌های مالی و بازرگانی هستند که فعالیت‌های خود را با فناوری ادعام کرده‌اند. در واقع فین‌تک ترکیبی از دو کلمه فین (Financial) و تک (Technology) است. شرکت‌های فین تک‌ از فناوری برای ساده‌سازی و دیجیتالی کردن امور خود و ایجاد راه‌های جدید برای سرمایه‌گذاری، پس‌انداز و یا پرداخت بدهی‌ها و خدمات و… استفاده می‌کنند.

به طور کلی فین تک‌ها از نوآوری‌های زیادی در فعالیت‌های خود برخوردار هستند. فن تک‌ها با این اقدامات علاوه بر ارتقای وضعیت خود و پیشی گرفتن از رقبا، نحوه پیگیری امور مالی را تغییر می‌دهند و آن را آسان‌تر می‌کنند. این موضوع باعث شده است که شرکت‌های مالی زیادی به سمت فناوری پیش بروند. علاوه بر این رقابت میان شرکت‌های فین تک که در صدر برترین شرکت‌های جهان قرار دارند بسیار تنگاتنگ است.

این شرکت‌ها، غول‌های بزرگی هستند که علاوه بر سرمایه بالا، نوآوری‌های زیادی در فعالیت‌های خود دارند. احتمالا بسیاری از ما این شرکت‌ها را می‌شناسیم و برخی نیز شناخت خاصی از آن‌ها نداریم. ما در اینجا برخی از برترین شرکت‌های فین تک در جهان را معرفی کرده‌ایم.

Visa

ویزا جزء بزرگ‌ترین شرکت‌های فین تک جهان است که بارها رتبه اول برترین شرکت فین تک جهان را از آن خود کرده است. تاریخ تاسیس ویزا به سال 1958 برمی‌گردد. این شرکت بزرگ در کالیفرنیا- آمریکا قرار دارد و 21000 نفر در آن مشغول به فعالیت هستند. ویزا با ارائه خدمات مربوط به پرداخت‌های دیجیتال در 200 کشور در بین مصرف کنندگان، بازرگانان، موسسات مالی و نهادهای دولتی در سراسر جهان شناخته شده است.

بر این اساس میزان کارت‌های توزیع شده ویزا در سراسر جهان بیش از 3.8 میلیارد کارت است که در بیش از 100 میلیون مکان تجاری به رسمیت شناخته شده است. البته منظور از توزیع کارت، صدور کارت فیزیکی نیست؛ زیرا ویزا کارتی صادر نمی‌کند بلکه برند خود را به موسسات مالی ارائه می‌کند و آن‌ها نیز از آن برای ارائه خدمات در زمینه بدهی، پیش پرداخت و دسترسی نقدی به مشتریان و.. استفاده می‌کنند.

وسعت فعالیت ویزا را می‌توان با آماری که مربوط به حجم تراکنش انجام شده توسط این شرکت است بهتر شناخت. طبق آمارهای موجود ویزا تنها در سال 2021 پردازش 232.5 میلیارد تراکنش را که مجموعاً 13 تریلیون دلار است از آن خود کرده است.

Mastercard

مسترکارت نیز در آمریکا قرار دارد. این شرکت در سال 1966 تاسیس شد و مهم‌ترین فعالیت آن مانند سایر شرکت‌های فین تک در زمینه پرداخت است. مسترکارت تاکنون خدمات متمایز زیادی را جهت تقویت روش‌های جدید پرداخت خلق کرده است. گرچه رتبه کشورها در زمینه فین تک ثابت نیست و هر سال با تغییراتی مواجه می‌شود؛ اما مسترکارت چندسالیست که رتبه دوم در پردازش پرداخت را به خود اختصاص داده است.

فعالیت اصلی مسترکارت پردازش پرداخت‌ها است. عمده این فعالیت در بین بانک‌های بازرگانانی و بانک‌های صادرکننده کارت و سایر موسسات مالی صورت می‌گیرد. این سازمان‌ها از نام تجاری مسترکارت برای کارت‌های بدهی و اعتباری استفاده می‌کنند.

مسترکارت فعالیت‌های خود را با استفاده از داده‌ها و شبکه‌های امن به افراد، موسسات مالی، صاحبان کسب و کارها و حتی کشورهای مختلف ارائه می‌دهد. در کنار آن مشارکت‌ها، نوآوری‌ها و راه‌حل‌های مسترکارت به افراد، موسسات مالی، دولت‌ها و کسب‌وکارها کمک می‌کند تا فرآیندهای مالی خود را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند. خدمات مستر کارت بسیار گسترده است و در 210 کشور و منطقه جغرافیایی مختلف برقرار است. مطابق با آماری که مربوط به سال 2021 است، ارزش سهام مسترکارت در بازار 367.84 میلیارد دلار است.

Square

اسکوئر از دیگر غول‌های فین تک است که در سانفرانسیسکو قرار دارد. اسکوئر در اصل یک شرکت بازرگانی در زمینه خدمات و پرداخت امور مربوط به موبایل و اپلیکیشن است. یکی از خدمات جالب اسکوئر به این شکل است که کاربران می‌توانند خرید خود را انجام دهند و هزینه آن را بعدا پرداخت کنند. مشابه این نوع خدمات در ایران نیز موجود است. BNPL را می‌توان از جمله این خدمات دانست. با BNPL یا الان بخر بعدا پرداخت کن نیز مشتریان یا کاربران می‌توانند خرید خود را انجام دهند و هزینه آن را بعدا پرداخت کنند.

مدیریت اسکوئر بر عهده جک دورسی کارآفرین معروف آمریکایی است که پیش از آن بسیاری او را به واسطه بنیانگذاری و مدیریت توییتر می‌شناختند. اسکوئر بعدها با خرید شرکت افترپی فعالیت‌های خود را گسترش داد و از این طریق به شرکتی بسیار بزرگ و قدرتمند تبدیل شد. اسکوئر در سال 2015 وارد بازار سهام شد و از آن سال تاکنون به ارزش آن افزوده شده است.

چنانچه فروش این شرکت در سال 2020 به 9.4 میلیارد دلار رسید که 680 و طبق برخی از آمارها 1744 درصد درصد بیشتر از سال 2015 بود. جالب است بدانید ارزش بازار اسکوئر در حال حاضر 105 میلیارد دلار است.

اسکوئر در حال حاضر نیز خدمات خود را بسیار گسترش داده است. این غول بزرگ آمریکایی فروشگاه‌های آنلاین رایگان، پلت فرم وام دهی برای مشاغل کوچک و ابزارهای مدیریت کسب و کار را برای کاربران خود ارائه داده است.  CashApp یا کیف پول دیجیتال نیز از دیگر خدمات اسکوئر است که به مصرف کنندگان اجازه می‌دهد در این زمینه نیز فعالیت‌های خاص خود را داشته باشند. از CashApp  همچنین می‌توان برای خرید و فروش بیت کوین استفاده کرد.

PayPal

PayPal  یا پی‌پال از دیگر غول‌های فین تک است. پی‌پال جزء شرکت‌های چندملیتی محسوب می‌شود. این شرکت در سال 1998 با نام Confinity  تاسیس شد و در سال 2002 توسط eBay خریداری شد. بعد از آن فعالیت‌های پی‌پال گسترش یافت و برای اولین بار در سال 2015 سهام آن وارد بازار بورس شد.

پی‌پال از آن زمان تاکنون رشد زیادی کرد. چنانچه ارزش سهام این شرکت از زمان عرضه سهم در بازار، حدود 570 درصد افزایش یافته است. پی‌پال نیز خدمات زیادی را در عرصه پرداخت به کاربران خود ارائه می‌دهد. از جمله این خدمات، امکان ذخیره پول توسط کاربران در حساب‌های خود و ارسال آن به سایر کاربران و یا سایت‌های تجارت الکترونیک است.

پی‌پال کاربران زیادی دارد. طبق آمارهای موجود تعداد کاربران این شرکت بزرگ چیزی بالغ بر 400 میلیون حساب کاربری فعال است. یکی از رموز موفقیت پی‌پال، نوآوری در زمینه فعالیت‌های پرداخت است. چنانچه این شرکت اکنون صاحب  Xoom و Venmo است. xoom یک سرویس انتقال پول و Venmo یک پلت فرم پرداخت موفق است.

پی پال نیز به مانند اسکوئر خدماتی را در زمینه بیت کوین ارائه داده است و از این طرق بر محبوبیت خود افزوده است. این شرکت با پذیرش بیت کوین برای پرداخت، خدمات لازم در این زمینه را ارائه داده است. در نهایت در رابطه با ارزش سهام بازار و درآمد پی‌پال بد نیست بدانید که این ارزش حدود 324 میلیارد دلار است که منجربه درآمد 22 میلیارد دلاری شرکت شده است.

American Express

آمریکن اکسپرس قدمت بالایی دارد. این شرکت در سال 1850 در آمریکا- نیویورک تاسیس شد و یک شرکت چند ملیتی است. مهمترین فعالیت آمریکن اکسپرس در زمینه خدمات کارت اعتباری است که این فعالیت‌ها توسط 63000 عضو آن انجام می‌شود.

حجم تراکنش کارت‌های اعتباری صورت گرفته توسط این شرکت به خوبی گویای وسعت کار و فعالیت‌های این شرکت است. چنانچه طبق یکی از آمارهای موجود در سال 2016 میزان استفاده کاربران از کارت‌های اعتباری با استفاده از شبکه آمریکن اکسپرس به 22.9 درصد از کل حجم تراکنش‌های کارت اعتباری در ایالات متحده رسید.

پیشرفت آمریکن اکسپرس در سال‌های بعد از آن نیز ادامه یافت. تا جایی که تعداد کارت‌های اعتباری آمریکن اکسپرس در سال 2021 به 121.7 میلیون کارت رسید که حدود 56.4 میلیون آن متعلق به ایالات متحده بود. (مابقی مربوط به خارج از آمریکا بود). پیشرفت آمریکن اکسپرس به حدی بود که مجله فوربس بارها از این شرکت به عنوان برترین شرکت در زمینه ارائه خدمات یاد کرده است. علاوه بر فوربس، مجله فورچون نیز در 2020، این شرکت را از نظر برتری در ارائه خدمات در رتبه 9 جهان قرار داد.

Intuit

Intuit یک شرکت مالی است که بیشتر به واسطه فعالیت‌های نرم افزاری خود شناخته شده است. Intuit نیز در آمریکا قرار دارد و مدیر عامل آن ساسان گودرزی است. عمده فعالیت این شرکت در آمریکا است. چنانچه 95 درصد از درآمد آن از طریق ایالات متحده به دست می‌آید. Intuit محصولات متنوعی دارد. برخی از این محصولات و خدمات شامل TurboTax، Mint، QuickBooks، Mailchimp است که به ترتیب عبارتند از: برنامه مربوط به امور مالیات، برنامه امور مالی شخصی، برنامه مربوط به کسب و کارهای کوچک و پلت فرم بازاریابی ایمیلی.

 Karma و خدمات نظارت بر اعتبارات اعتباری از دیگر محصولات مربوط به این شرکت بزرگ است. Intuit همچنین یک سرویس رایگان آنلاین نیز راه‌اندازی کرده است که TurboTax Free File نام دارد. علاوه بر این سرویس دیگری نیز توسط این شرکت وجود دارد که البته خدمات آن رایگان نیست و مختص برخی از کاربران خاص است. این سرویس TurboTax Free Edition است. در پایان باید به ارش سهام این شرکت در بازار نیز باید اشاره کرد که طبق آماری که مربوط به 2021 است ارزش سهام این شرکت حدود 156.94 میلیارد دلار است.

Fiserv

 از دیگر شرکت‌های چندمیلیتی است که نسبت به بسیاری از شرکت‌های فین تک جوان‌تر است. از عمر Fiserv تنها چهار دهه می‌گذرد؛ اما همین 4 دهه نیز برای مدیران و کارکنان خلاق این شرکت کافی بوده است تا خود را به عنوان یک غول فین تکی مطرح کنند. فیسرو به فاصله کمی بعد از تاسیس خود شناخته شد و استراتژی‌های قاطعانه‌ای را در زمینه پرداخت‌های دیجیتالی و پرداخت‌های بانکداری جدید ارائه کرد. فیسرو  همچنین به دلیل پیشرفت در کسب وکارهای Clover نیز شناخته شده است.

فیسرو تلاش‌های بی‌وقفه‌ای در زمینه خدمات مبتنی بر پرداخت داشته است. مجموع خدمات و تلاش‌های این شرکت تا جایی پیش رفته است که مجله فورچون برای چند سال متوالی Fiserv را به عنوان یکی از تحسین‌برانگیزترین شرکت‌ها معرفی کرد. این شگفتی وقتی قابل درک است که بدانیم فیسرو در هر ثانیه 12000 تراکنش مالی را مدیریت می‌کند. مدیریتی که سود مالی بزرگی را برای این شرکت به دنبال داشته است. چنانچه درآمد کل فیسرو در سال 2019 حدود 10.187 میلیارد دلار بود و طبق آمارهای مربوط به سال 2021، ارزش سهام این شرکت به 62.72 میلیارد دلار رسید.

Finastra

فیناسترا که آن را فایناسترا نیز می‌نامند یک شرکت بزرگ فین تک است که برخلاف شرکت‌های دیگر آمریکایی نیست. فیناسترا در لندن واقع شده است و بسیار جوان و نوپا است. این شرکت در سال 2017 تاسیس شد و ارائه دهنده نرم‌افزار عملیات مالی، سرویس‌های مربوط به وام‌دهی جهانی و ارائه‌دهنده فناوری‌های مربوط به پرداخت‌ها است. البته پیش از آن نیز این شرکت، فعالیت‌های خود را آغاز کرده بود، اما رسما از سال 2017 به رسمیت شناخته شد. فیناسترا در زمان آغاز فعالیت‌های خود حدود 4.8 میلیارد دلار سرمایه داشت که این سرمایه از آن زمان تاکنون رشد بی‌سابقه‌ای داشته است.

فیناسترا محصولات و خدمات متنوعی را در زمینه بانکداری و خدمات پرداخت ارائه می‌دهد. هرچند شهرت این شرکت بیشتر به واسطه نرم‌افزارهای مالی است. فیناسترا پلتفرم FusionFabric را که مختص خود است نیز برای کاربران ارائه داده است. این شرکت یکی از شرکت‌های جامع در ارائه راه‌حل‌های وام‌دهی مانند وام‌های سندیکایی، تجاری، مسکن و… است. فیناسترا با موسسات و شبکه‌های مالی گسترده‌ای همکاری می‌کند و با آن‌ها در ارتباط است. چنانچه تقریباً 8600 موسسه شامل 90 بانک از 100 بانک برتر جهان با این شرکت در ارتباط هستند که نشانه‌ای از اعتمادسازی بالای این شرکت است.

Klarna

کلارنا یک شرکت سوئدی است که در سال 2005 تاسیس شد. این شرکت در حال حاضر 2 میلیون تراکنش در روز را پوشش می‌دهد. کلارنا خدمات و محصولات متنوعی را ارائه می‌دهد. فروشگاه‌های آنلاین و پرداخت‌های مستقیم از جمله این پرداخت‌ها است. پرداخت قسطی نیز از دیگر خدمات ویژه کلارنا است که در واقع کلارنا بیشتر به واسطه آن شناخته شده است. برای استفاده از این ویژگی، کاربران باید اپلیکیشن کلارنا را نصب کنند. با اپلیکیشن  Klarna، خریداران آنلاین می‌توانند زمان پرداخت خریدهای خود را انتخاب کنند.

گزینه‌های موجود برای کاربران شامل پرداخت در چهار قسط بدون بهره یا کارمزد است. زمان پرداخت اقساط نیز بین 6 تا 24 ماه است. از کارت Klarna این شرکت نیز می‌توان برای کسب امتیازهایی استفاده کرد و از طریق آن امتیازات به جوایزی دست یافت. کلارنا بیش از 4000 کارمند دارد که این حجم نشان دهنده وسعت کار و فعالیت کلارنا است. تقریبا تمام درآمد کلارنا مربوط به خدمات آن در کشور سوئد است. چنانچه 40 درصد از کل خدمات مربوط به پرداخت‌های سوئد از طریق کلارنا انجام می‌شود. این شرکت در سال 2021 حدود 80 میلیارد دلار فروش آنلاین داشت و توانست به درآمد قابل توجهی دست یابد.

Guaranteed Rate

Guaranteed Rate آخرین شرکت فین تک است که در این مطلب به آن پرداخته‌ایم. این شرکت از دیگر شرکت‌های آمریکائی است که در شیکاگو واقع شده و در سال 2000 توسط  یکی از کارآفرینان آمریکایی به نام ویکتور سیاردلی تاسیس شده است. Guaranteed Rate بیشتر به دلیل ارائه خدمات خود در زمینه وام مسکن شناخته شده است.

 این شرکت با 850 دفتر در 50 ایالت آمریکا، بیشترین عملکرد در زمینه ارائه وام مسکن را به خود اختصاص داده است. عملکردی که رشد بسیار سریع این شرکت را نیز به دنبال داشته است. چنانچه این شرکت طی دو سال رشد چشمگیر 371 درصدی را ثبت کرد. Guaranteed Rate در حال حاضر سومین وام دهنده بزرگ ایالات متحده آمریکا است. Guaranteed Rate تاکنون جوایز متعددی را در زمینه مالی و مدیریتی از آن خود کرده است که جایزه تجاری آمریکا برای فناوری وام مسکن دیجیتال در سال 2016 و جایزه بهترین وام دهنده ایالات متحده آمریکا در سال 2018 از جمله آن‌هاست.

سخن نهایی

کسب‌وکارهای جدید فین‌تک سطح پیشرفته‌ای را به ارمغان آورده‌اند که تصور آن شاید برای بسیاری از افراد در ابتدا سخت و غیرقابل باور بود. ما امروزه می‌توانیم با چند کلیک ساده اقدام به خرید قسطی لپ تاپ، لوازم خانگی و یا خرید شارژ یا سایر خریدها کنیم و پرداخت آن‌ها را به راحتی و با بانکداری قابل حمل انجام دهیم. بسیاری از این خدمات به واسطه شرکت‌های فین تک رخ داده است.

این تغییرات، گذشته از آنکه نوید یک زندگی بهتر و آسان‌تر را به کاربران می‌دهد؛ زنگ خطری برای شرکت‌های مالی است که قدرت فناوری را نادیده گرفته‌اند. بدین معنا که اگر به عنوان یک شرکت مالی می‌خواهید به فعالیت‌های خود ادامه دهید چاره‌ای جز پذیرش فناوری و همگام شدن با آن را ندارید. پس اگر از این قافله عقب هستید هر چه زودتر به آن ملحق شوید و تغییرات خود را مطابق با تحولات جدید پیش ببرید.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *