/
/
/
تفاوت ماینینگ و استیکینگ چیست؟ سود کدام روش بیشتر است
تفاوت ماینینگ و استیکینگ
ارز دیجیتال

تفاوت ماینینگ و استیکینگ چیست؟ سود کدام روش بیشتر است

ارز دیجیتال

تفاوت ماینینگ و استیکینگ چیست؟ سود کدام روش بیشتر است

ماینینگ و استیکینگ 2 روش کاملا مجزا هستند که هدف آن‌ها کسب سود از دنیای رمز ارزها است. اگر به‌دنبال دستیابی به سود از این بازار هستید، باید با توجه به منابع سخت‌افزاری، دانش، مهارت و میزان ریسک‌پذیری خود یکی از این 2 راهکار را انتخاب کنید که برای این منظور نیز باید به بررسی تفاوت میان آن‌ها بپردازید. در این مقاله از دیجی‌پی، تمام اطلاعات لازم درخصوص‌ ماینینگ، استیکینگ و تفاوت میان آن‌ها در اختیارتان قرار می‌گیرد.

منظور از ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال چیست؟

پیش‌از اینکه به بررسی تفاوت میان ماینینگ و استیکینگ بپردازیم، باید با مفهوم هرکدام از این اصطلاح‌ها آشنا شوید و بدانید که با انتخاب آن‌ها احتمالا چه میزان سود به‌دست می‌آورید و ازطرف‌دیگر، میزان ریسک تا چه حد افزایش پیدا می‌کند؟ درخصوص اینکه ماینینگ چیست؟ باید گفت این روش، راهکاری برای استخراج ارزهای دیجیتال است.

استخراج (Mining) فرآیندی است که طی آن باید از سخت‌افزارهای به‌خصوص استفاده کرد تا امکان تولید کوین‌های جدید فراهم شود. افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند ماینر نام دارند. این دسته افراد درکنار استفاده از کامپیوترهای قدرتمند، باید قدرت حل مسائل ریاضی را نیز داشته باشند.

درواقع ماینر باید با استفاده از سخت‌افزار قدرتمند و مخصوص خود، به حل مسائل رمزنگاری‌شده که با نام الگوریتم نیز شناخته می‌شوند، بپردازد. پس‌از پیداکردن پاسخ درست، ماینر بلاک‌های جدید به بلاک‌چین اضافه خواهد کرد و به‌ازی آن پاداش می‌گیرد.

نکته‌ای که باید مدنظر داشته باشید این است که ماینینگ تنها برای بلاکچین‌های اثبات کار (PoW) کاربرد دارد. همچنین سخت‌افزار مورد استفاده برای استخراج ارزهای دیجیتال از قدرت محاسباتی بالایی برخوردار است و این موضوع باعث افزایش مصرف میزان انرژی می‌شود.

آشنایی با مکانیزم اثبات کار و فرآیند استخراج در آن

مکانیزم اثبات کار این امکان را برای شما فراهم می‌سازد تا با کمک حل الگوریتم، پاداش دریافت کنید‌. این مکانیزم اولین بار توسط بیت‌کوین که خود اولین ارز دیجیتالی تولیدشده است، مورد استفاده قرار گرفت. البته فرآیند ماینینگ در گذشته ساده‌تر بود و حتی افراد می‌توانستند با استفاده از کامپیوترهای خانگی خود نیز به استخراج بیت‌کوین بپردازند.

به‌تدریج بلاکچین‌ها گسترش پیدا کردند و فرآیند ماینینگ نیز سخت‌تر شد. به همین دلیل تجهیزات جدیدی به‌وجود آمد تا کاربران با استفاده از آن‌ها بتوانند همچنان استخراج انجام دهند و با تأیید تراکنش‌ها در بلاکچین‌های اثبات کار، پاداش دریافت کنند.

نحوه فرآیند ماینینگ به این صورت است که ماینرها باید با دانش و مهارت خود به حل مسائل ریاضی بپردازند. هر کاربری که زودتر به پاسخ الگوریتم برسد و ارزش هش را به‌دست بیاورد، پاداش دریافت خواهد کرد. پس برای انتخاب این روش، لازم است قدرت محاسباتی خود را مد نظر داشته باشید.

ازطرف‌دیگر انتخاب و خرید تجهیزات نیز خود یک معضل به‌شمار می‌آید. اگر انتخاب شما استخراج بیت‌کوین باشد، باید بدانید که رقابت زیادی در این شبکه وجود دارد. پس باید از سخت‌افزارهای پیشرفته‌ای مانند ایسیک ماینر (ASIC Miner) استفاده کنید. اما برای استخراج ارزهای دیگری مانند اتریوم کلاسیک، بهره‌مندی از یک کارت گرافیک قدرتمند نیز پاسخ‌گو خواهد بود.

کدام ارزها را می‌توان استخراج کرد؟

هر ارز دیجیتالی که مبتنی بر مکانیزم اثبات کار باشد، قابلیت ماین شدن دارد. بااین‌حال برخی از این ارزها از قابلیت رشد بیشتری برخوردار هستند و ازاین‌رو ماینرها تمایل بیشتری برای استخراج‌کردن آن‌ها از خود نشان می‌دهند. از این کریپتوها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیت کوین
  • ریون کوین
  • اتریوم کلاسیک
  • لاین کوین
  • دوج کوین
  • مونرو
  • بیت‌کوین کش

استیکینگ چیست؟

روش استیکینگ راهکار دیگری است که به شما در کسب پاداش کمک می‌کند‌. در این روش باید ارزهای دیجیتال را برای مدتی مشخص، در کیف پول دیجیتال متصل به بلاکچین اثبات سهام (PoS) قفل کنید. در این‌ روش که نوعی سپرده‌گذاری پول‌های دیجیتال است، اهداف به‌خصوصی دنبال می‌شود که از آن‌ها می‌توان به ایمن‌سازی تراکنش‌ها و بهبود عملکرد بلاکچین اشاره کرد.

به کاربرانی که می‌خواهند ازطریق استیکینگ ارز دیجیتال به‌ درآمد برسند، ولیدیتور یا اعتبارسنج می‌گویند. این دسته افراد باید مقدار مشخصی از ارز بومی یک شبکه را در قراردادی هوشمند ذخیره کنند. هرچه مقدار ارز دیجیتال و مدت‌زمان انتخابی برای استیک بیشتر باشد، شانس انتخاب‌شدن به‌عنوان اعتبارسنج و دریافت پاداش بیشتر خواهد بود.

کدام ارزها قابل استیک هستند؟

رمزارزهای مبتنی بر مکانیزم اثبات سهام قابلیت سپرده‌گذاری دارند. در بین آن‌ها ارزهای دیجیتالی را انتخاب کنید که از کم‌ترین میزان ریسک برخوردار هستند. به‌طور کلی از آلت کوین‌های قابل استیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اتریوم
  • سولانا
  • تزوس
  • الگورند
  • پولکادات
  • کاردانو
  • ترون
  • بایننس کوین
  • فانتوم

تفاوت‌ استیکینگ و ماینینگ

استیکینگ و ماینینگ 2 فرآیند کاملا مجزا هستند اما با هدفی یکسان که همان تولید کوین‌های جدید است. از تفاوت‌های این 2 روش‌ کسب سود در بازار کریپتوها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تفاوت استیکینگ و ماینینگ در الگوریتم اجماع

مهم‌ترین تفاوتی که بین استیکینگ و ماینینگ وجود دارد و معمولا باعث ایجاد سایر تفاوت‌ها می‌شود، الگوریتم اجماع این 2 روش است. به این صورت که در فرآیند استخراج، ماینرها باید براساس الگوریتم اثبات کار فعالیت انجام دهند. یعنی افراد پس‌از حل مسائل ریاضی و با کمک دستگاه‌های سخت‌افزاری، بلاک جدید به شبکه اضافه کنند.

این در حالی است که فرآیند استیک تنها برای الگوریتم اثبات سهام قابل اجرا خواهد بود. در این الگوریتم افراد می‌توانند با سپرده‌گذاری عرض بومی شبکه در یک قرارداد هوشمند، به بهبود بلاکچین کمک و به‌تبع آن پاداش دریافت کنند.

تفاوت استیکینگ و ماینینگ در قدرت محاسباتی و نیاز به تجهیزات

برای استیکینگ کافی‌است مقداری توکن یا کوین را در کیف پول ارز دیجیتال نگهدارید. درحالی‌که فرآیند استخراج به قدرت محاسباتی بالایی نیاز دارد و لازم است برای ماین‌کردن از سخت‌افزارهای قدرتمند مانند آیسیک یا پردازنده‌های گرافیکی استفاده کنید.

تفاوت ماینینگ و استیکینگ در ساختار پاداش‌دهی

ساختار پاداش‌دهی این فرآیندها کاملا متفاوت است. به این صورت که ماینرها پس‌از حل مسائل که منجر به ساخت بلاک جدید و تایید تراکنش‌ها می‌شود، پاداش دریافت می‌کنند. درمقابل، استیک‌کننده‌ها با توجه به میزان توکن یا کوینی که سپرده‌گذاری کرده‌اند، درصد مشخصی از توکن‌های بومی شبکه را دریافت می‌کنند.

تفاوت ماینینگ و استیکینگ در مصرف انرژی

در طول فرآیند استیکینگ ابزار و تجهیزات به‌خصوصی نیاز نیست و مصرف برق نیز کاملا طبیعی خواهد بود. درحالی‌که برای استخراج ارزهای دیجیتال، لازم است از تجهیزات قدرتمند استفاده کرد و این موضوع به‌طور مستقیم باعث افزایش سرسام‌آور میزان مصرف انرژی خواهد شد.

تفاوت ماینینگ و استیکینگ در میزان سختی

ماینینگ فرآیندی نسبتا سخت است که در کنار تجهیزات قدرتمند، به دانش فنی نیز نیاز دارد. پس همه افراد نمی‌توانند با استفاده از این روش به کسب سود بپردازند. درمقابل استیکینگ ‌راحت است و تنها با نصب کیف پول ارز دیجیتال و سپرده‌کردن توکن‌ها در آن، می‌توانید منتظر دریافت پاداش بمانید.

تفاوت ماینینگ و استیکینگ در میزان امنیت

امنیت در هر 2 روش بالا است اما در فرآیند ماینینگ این ویژگی مهم توسط قدرت محاسباتی بالا تامین می‌شود. درحالی‌که تضمین امنیت در روش استیکینگ ازطریق سپرده‌گذاری توکن‌های بومی توسط سپرده‌گذاران انجام خواهد شد.

تفاوت ماینینگ و استیکینگ در میزان ریسک

در فرآیند ماینینگ باید مقدار زیادی از سرمایه را به خرید تجهیزات اختصاص دهید. ضمن اینکه مصرف انرژی در این روش بسیار زیاد است. پس می‌توان آن را پرریسک دانست‌. به‌خصوص اگر بخواهید به‌صورت انفرادی استخراج را انجام دهید.

ازطرف‌دیگر در ایران بدون داشتن مجوز نمی‌توانید به‌صورت انفرادی اقدام به نصب تجهیزات و استخراج ارزهایی مانند بیت کوین کنید. پس در کنار ضررهای احتمالی باید مسائل قانونی را نیز یک معضل و ریسک در مسیر ماینینگ دانست‌.

درمقابل با استیکینگ ممکن است با ریسک جریمه یا اسلشینگ (Slashing) مواجه شوید. درواقع اگر به‌عنوان ولیدیتور نتوانید تراکنش‌ها را به‌درستی اعتبارسنجی کنید، احتمالا بخش یا تمام توکن‌های سپرده‌گذاری شده را تحت عنوان جریمه از دست بدهید.

سود استیکینگ بیشتر است یا ماینینگ؟

اگر بخواهیم بدون درنظرگرفتن شرایط دراین‌خصوص‌ اظهار نظر کنیم باید گفت ماینینگ سود بیشتری ارائه می‌دهد. اما ذکر این نکته نیز لازم است که فرآیند استخراج به سرمایه اولیه زیادی نیاز دارد تا تجهیزات را بخرید. همچنین در طول فرآیند باید هزینه زیادی بابت مصرف انرژی بپردازید.

البته ماینینگ مدل‌های متفاوتی دارد که از آن‌ها باید به روش انفرادی، ابری و اتصال به استخر ماینینگ اشاره کرد. با انتخاب روش انفرادی، اگر بتوانید محاسبات را به‌درستی انجام دهید، سود زیادی به‌دست می‌آورید. اما نمی‌توان از رقابت بسیار سنگین در این مدل چشم‌پوشی کرد.

در روش استیکینگ نیز 2 مسیر پیش‌ روی‌تان قرار می‌گیرد که از آن‌ها باید به فعالیت انفرادی یا اعطای نمایندگی به شخصی دیگر اشاره کرد. اگر توان اعتبارسنجی‌ داشته باشید، با انتخاب روش اول به تمام سود دسترسی خواهید داشت. درحالی‌که اگر این فرآیند را به شخص دیگری بسپارید، نماینده پس از دریافت پاداش، با توجه به میزان توکن سپرده‌شده، درصد به‌خصوصی از سود را به شما می‌دهد.

این موارد نشان می‌دهند دریافت میزان سود از فرآیند استیکینگ و ماینینگ کاملا به شرایط شما و سرمایه‌ای که دارید وابسته است. اما در حالت کلی و بدون درنظرگرفتن میزان ریسک، استخراج ارزهای معتبری مانند بیت‌کوین می‌تواند سود زیادی به شما بدهد. به‌خصوص اگر در فضای رقابتی سنگین، بتوانید به‌صورت انفرادی فعالیت کنید.

جمع‌بندی

استیکینگ و ماینینگ 2 روش برای کسب پاداش هستند که یکی با الگوریتم اثبات سهام و دیگری با اثبات کار مرتبط است. این دو روش علاوه‌بر الگوریتم اجماع در مواردی مانند ساختار پاداش‌دهی، میزان ریسک، سود، امنیت، آسانی، مصرف انرژی و توان محاسباتی متفاوت هستند. ازنظر سوددهی باید گفت ماینینگ معمولا پاداش بیشتری ارائه می‌دهد و در مقابل به سرمایه اولیه بالاتری نیاز دارد‌‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *