/
/
/
بالانس در فارکس چیست؟
بالانس در فارکس
فارکس

بالانس در فارکس چیست؟

فارکس

بالانس در فارکس چیست؟

درک مفاهیم کلیدی مالی نقش مهمی در افزایش موفقیت معامله‌گران بازار فارکس دارد که در این میان یکی از این اصطلاحات اساسی بالانس (Balance) است که به‌عنوان شاخصی برای ارزیابی وضعیت مالی حساب کاربران عمل می‌کند.

درک عمیق این مفاهیم به شما اجازه می‌دهد تا استراتژی‌های معاملاتی خود را بهینه کنید و با اطمینان بیشتری در بازار حضور داشته باشید. پس در این مقاله از دیجی‌پی، معنی (Balance) در فارکس، اهمیت آن در تصمیم‌گیری‌های مالی و ارتباط این معیار با دیگر شاخص‌های مهم را بررسی می‌کنیم.

تعریف بالانس در بازار فارکس

بالانس (Balance) در فارکس به مقدار پول موجود در حساب معاملاتی اشاره دارد که این مبلغ شامل سود و زیان معامله‌های آزاد نمی‌شود، به‌عبارت دیگر معیاری تحت عنوان بالانس به شما نشان می‌دهد که چه مقدار سرمایه نقدی برای شروع یک معامله جدید در دسترس‌تان قرار دارد.

به‌طور معمول برای برآورد این مقدار پول در حساب سرمایه‌گذارن تنها به برداشت‌ها، واریزها و سود و زیان به‌دست آمده از معامله‌های بسته توجه می‌شود، پس در جواب اینکه بالانس در فارکس چیست؟ می‌توان گفت که Balance در این بازار معاملاتی نوعی شاخص فعال به‌شمار می‌رود که همواره وضعیت مالی یک معامله‌گر را به نمایش می‌گذارد.

معیارهای تاثیرگذار روی تغییر بالانس

دانستن اینکه کدام مولفه‌ها بر میزان نقدینگی شما در بازار فارکس تاثیر می‌گذارد و باعث کاهش یا افزایش بالانس می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار است. برای پی‌بردن به این موضوع باید چندین عامل مهم را در نظر بگیرید که شامل موارد زیر هستند.

مبلغی که به حساب خود واریز کرده یا از آن برداشت می‌کنید

برای درک بهتر تاثیر این عامل بهتر است یک مثال بزنیم، زمانی که شما برای اولین بار مبلغی در حدود 4000 دلار را به حساب خود در بازار فارکس واریز می‌کنید بالانس حساب نیز دقیقا برابر با همین مقدار خواهد بود. حال اگر بخشی از موجودی اصلی را بردارید یا بار دیگر مبلغی را به آن اضافه کنید، بالانس نیز دچار تغییر می‌شود.

بستن یک پوزیشن معاملاتی فعال که در سود یا زیان است

تا زمانی که هیچ معامله‌ای انجام نمی‌شود و در اصطلاح فارکس پوزیشن شما باز باشد، بالانس هیچ تغییری نمی‌کند اما به محض اینکه معامله خود را می‌بندید و نتیجه آن به‌صورت سود یا زیان بر موجودی حساب اعمال می‌شود باید منتظر بود که Balance نیز دچار تغییر شود.

بدون شک اگر معامله‌ای با سود بسته شود، مقدار آن به موجودی اضافه خواهد شد و در نهایت بالانس را افزایش می‌دهد، ازسوی‌دبگر ضرر ناشی از معاملات در کاهش تعادل حساب شما نقش اساسی را بر عهده دارد.

تغییر بالانس براساس معامله‌ای که به‌صورت شبانه فعال است

بهره حساب شبانه که به آن سوآپ می‌گویند، مقدار کارمزدی است که بروکرها درازای فعال‌ماندن یک معامله در طول شب دریافت می‌کنند. حال اگر شما قصد داشته باشید که چنین کاری را انجام دهید باید به این نکته هم توجه کنید که در نهایت بالانس موجودی شما نیز تغییر می‌کند.

البته باید این را در نظر داشته باشید که شما در بازار فارکس جفت ارزها را معامله می‌کنید که هرکدام از آنها متعلق به یک کشور است که معمولا نرخ بهره بین بانکی متفاوتی دارند، پس در زمان بررسی تغییر بالانس علاوه‌بر سود و زیان نهایی معامله، اختلاف بین نرخ بهره‌ها نیز اهمیت زیادی دارد.

اهمیت بالانس در معاملات فارکس

کسب اطلاعات لازم درباره مفهوم بالانس و اهمیت آن در بازار فارکس برای هر معامله‌گری که به‌طور فعال در این فضا حضور دارد یک اقدام ضروری به‌شمار می‌رود و به آنها در انجام معامله کمک می‌کند. این معیار نه‌تنها نشان‌دهنده سرمایه موجود برای انجام معامله است، بلکه از بسیاری جنبه‌های دیگر نیز ضروری خواهد بود که عبارتند از:

  • پایه و اساس تصمیم‌گیری‌های مالی در فارکس: معامله‌گران باید از موجودی خود اطلاع داشته باشند تا در زمان تصمیم‌گیری برای فعالیت‌های مالی در بازار فارکس از سرمایه قابل دسترس، به‌طور موثری استفاده کنند.
  • تامین مالی برای شروع معامله‌های جدید: مفهوم بالانس تعیین می‌کند که درحال‌حاضر چه مقدار سرمایه برای آغاز یک معامله جدید در اختیار دارید تا براساس آن پوزیشن‌های مناسب را انتخاب کنید.
  • مدیریت ریسک: مدیریت ریسک برای انجام هرگونه معامله‌ای در بازار فارکس وابستگی زیادی به میزان بالانس حساب دارد، این مسئله به‌ویژه هنگام استفاده از ابزارهایی مانند اهرم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
  • جلوگیری از مارجین کال: زمانی که میزان ضررهای یک معامله‌گر در مقایسه با دارایی‌های شخص و سرمایه‌ای که از کارگزاری دریافت کرده بیشتر می‌شود، بروکر یک پیام هشدار برای او ارسال می‌کند که به آن مارجین کال می‌گویند، حال باید گفت که اطلاع از بالانس حساب و نظارت مداوم بر موجودی به شما این امکان را می‌دهد تا از بروز چنین مشکلی جلوگیری کنید.
  • ردیابی معاملات: موجودی حساب یک مولفه خیلی ساده است که هرگونه تغییری در آن، منعکس‌کننده سود یا زیان حاصل از معامله‌های شما خواهد بود.

چرا بالانس فقط شامل معاملات بسته می‌شود؟

در بازار فارکس، مفهوم Balance فقط مربوط به معاملات بسته می‌شود و این مورد به چند دلیل حائز اهمیت است که در زیر تعدادی از موارد اصلی را با هم بررسی می‌کنیم:

  • ثبات در محاسبه موجودی: تعادل یا بالانس در کل یک ارزش ثابت و مشخص را بیان می‌کند و تنها سود و زیان ناشی از معامله‌های بسته را به شما نشان می‌دهد، چراکه در هر معامله باز شما بخشی از موجودی خود را مصرف کرده‌اید که هنوز نتیجه نهایی آن تعیین نشده است. اطلاع از این مورد به افراد اجازه می‌دهد تا وضعیت مالی حساب خود را در هر لحظه ارزیابی کنند.
  • جلوگیری از نوسان‌های بازار: اگر بالانس شامل معاملات باز باشد، هرگونه تغییر در قیمت‌های بازار ممکن است این معیار را تحت‌تاثیر قرار دهد و منجر به سردرگمی سرمایه‌گذاران و اتخاذ تصمیم‌های ضعیف شود.
  • تسهیل در برنامه‌ریزی معاملاتی: سرمایه‌گذاران با تمرکز بر معامله‌های بسته می‌توانند میزان ریسک خود را بدون نگرانی از اثرات موقت و ناپایدار حرکات بازار مدیریت کنند. بدون شک نوسان‌های ایجاشده این قابلیت را دارد تا تاثیر قابل توجهی روی مانده حساب شما داشته باشد.
  • ارزیابی عملکرد: بالانس همواره نتیجه نهایی معامله را نشان می‌دهد و این ویژگی باعث می‌شود تا شما رویکردهای معاملاتی خود را متناسب با داده‌های واقعی تنظیم کنید و به فعالیت در بازار فارکس بپردازید.
  • شفافیت مالی: تنها با در اختیار داشتن اطلاعاتی از معامله‌های بسته، هر فردی می‌تواند امور مالی خود را با دقت بیشتری برنامه‌ریزی کند و امکان بودجه‌بندی مناسب‌تر برای انجام معامله در آینده را داشته باشد.

تفاوت بالانس با اکوئیتی در فارکس

تا اینجا با مفهوم اصلی بالانس آشنا شدید اما امکان دارد گاهی اوقات تعادل در فارکس با اکوئیتی اشتباه گرفته شود که به‌طور کلی باید گفت این معیارها تفاوت‌های زیادی با هم دارند و باعث می‌شود تا در جایگاه‌های مختلفی مورد استفاده قرار گیرند. منظور از اکوئیتی تمام سرمایه معامله‌گر بوده که در برگیرنده بالانس، سود و زیان هر معامله و سوآپ می‌شود که کارمزد بروکر را باید از مجموع آنها کم کنید.

اکوئیتی نمایی کلی از دارایی‌های شما در زمان انجام معامله‌های باز را نشان می‌دهد که با تاثیرپذیری از نوسان‌های لحظه‌ای بازار تعیین می‌شود اما بالانس ثابت است و بدون توجه به پویایی بازار تنها موجودی حاصل از معامله‌های بسته را برای شما مشخص می‌کند.

شما با استفاده از بالانس در بازار فارکس می‌توانید تصمیم‌گیری‌های خود را برای سرمایه‌گذاری بلندمدت تعیین کنید، این درحالی است که اکوئیتی نقش موثرتری در معامله‌های کوتاه‌مدت و واکنش به تغییرات لحظه‌ای بازار ایفا می‌کند. البته برای یک معامله‌گر حرفه‌ای، نظارت بر هر 2 معیار ضروری خواهد بود تا از فرصت‌های موجود در فارکس نهایت بهره را ببرد.

روش‌های حفظ بالانس مثبت در فارکس

دسترسی به بالانس مثبت یک رویکرد مهم برای معامله‌گران در بازار فارکس به‌شمار می‌رود که به‌منظور ادامه معامله، جلوگیری از ایجاد مارجین کال و افزایش موفقیت در این بستر ضروری است. با دنبال‌کردن راه‌کارهای زیر می‌توانید نسبت به حفظ بالانس مثبت اطمینان کافی را کسب کنید:

  • انتخاب بروکر معتبر: انتخاب یکی از بروکرهای قابل اعتماد که توسط مراجع قانونی پشتیبانی می‌شود یکی از فرایندهای مهم برای حضور در بازار فارکس است. هر کارگزاری سیاست‌های خاصی در زمینه واریز و برداشت دارد که با اطلاع از آنها می‌توانید به‌راحتی وجوه نقد خود را مدیریت کنید.
  • مدیریت احساسات در معامله: با توجه به دیدگاه خود نیاز است که در هر زمانی معاملات را بررسی کنید، ازطرفی کنترل هیجان و احساسات برای خریدوفروش جفت ارزها در این بازار نیز برای دسترسی به بالانس مثبت اهمیت زیادی دارد.
  • دنبال‌کردن اخبار به‌روز: ارزش دارایی‌های شما امکان دارد که براساس اخبار و اتفاق‌های سیاسی یا اقتصادی در سطح دنیا تغییر کند، ازاین‌رو باید همواره برای اتخاذ یک تصمیم درست و منطقی به تحلیل‌‌ها و اخبار به‌روز توجه داشته باشید.
  • اجرای رویکردهای مناسب برای مدیریت ریسک: تنوع دادن به معامله‌ها یکی از راه‌کارهای است که ریسک کلی معامله را کاهش می‌دهد و به حفظ موثر بالانس کمک می‌کند.

جمع‌بندی

مفهوم بالانس (Balance) که به‌صورت گسترده‌ای در بازار فارکس به‌کار می‌رود، به‌معنی میزان وجوه نقدی است که هر معامله‌گری در حساب خود نگه می‌دارد که تحت‌تاثیر معیارهایی خاصی همچون واریز، برداشت، سود و زیان ناشی از معامله‌های بسته قرار می‌گیرد.

از این معیار کاربردی می‌توان برای اتخاذ تصمیم‌گیری آگاهانه در بازار، بررسی عملکرد معامله، مدیریت ریسک، جلوگیری از ایجاد مارجین کال و تامین مالی در آینده کمک گرفت که بهتر است با انجام برخی از فرایندهای ساده، همیشه آن را در سطح مثبت نگه داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *