
استارت آپ اسلامی «فین تک» الجبرا که بر اساس قوانین شرعی و حکومتی (ESG) عمل میکند، با کسب مجوز از سازمان خدمات مالی انگلستان (FCA)، فعالیت خود را به عنوان موسسه مالی الکترونیکی (EMI) آغاز میکند. این خود گامی موثر در همسو شدن هرچه بیشتر با خدمات بانکداری اسلامی در انگلستان به شمار میرود.
این موسسه در سال 2020 و با شراکت دو وکیل سرشناس «زید ادریس» و «فیضل نجابت» تاسیس شد، «الجبرا» اکنون به عنوان یک پلتفرم دیجیتال ارائه کننده «کارت اعتباری» و «کردیت کارت مجازی فعالیت میکند. به کاربران امکان میدهد از ریز جابهجایی پول در معاملات خود مطلع شوند. در صورتی که کاربران به دلایل مختلف بخواهند به انجمنهای خیریه کمک کنند، «الجبرا» با عقد قرارداد با بیش از 100 انجمن خیریه در انگلستان، امکان ارسال کمک مطابق با قوانین و مقررات شرعی و حکومتی را برای کاربران فراهم میکند.
به گفته «زید» مدیر عامل شرکت «الجبرا»، «FCA» بیتردید یکی از پیشگامان جهانی در ارائه خدمات مالیست و تا کنون با وجود همه چالشهای موجود، در کنار رعایت استانداردها و نگاه پیشرو در ایده پردازی سودآور، حمایت خود را از موسسات مالی انگلستان دریغ نکرده است.
موسسه «الجبرا» با دریافت مجوز از EMI میتواند دامنه طراحی و تولیدات خود را گستردهتر کند و با ایجاد پلتفرم خدمات تبادل محصولات (b2b) و ارائه خدمات مالی مناسب، امکان «سرمایه گذاری، پسانداز و خرید پایدار» را برای مشتریان سازمانی فراهم کند.
«الجبرا» یکی از حداقل 42 استارت آپ فعال در انگلستان است که خدمات مالی دیجیتال، مبتی بر شریعت را به مشتریان خود ارائه میدهد. با وجود آنکه جمعیت مسلمانان در انگلستان بسیار کمتر از غیر مسلمانان است، این کشور همواره یکی از بزرگترین حامیان شرکتهای «فین تک» اسلامی به شمار میرود. به گونهای که به عقیده پایگاه خبری فینتکهای اسلامی «IFN»، پس از مالزی، انگلستان را میتوان دومین حامی بزرگ بازار «فین تک» اسلامی در جهان به شمار آورد.
رونق انجمن اسلامی «فین تک» جای خالی بانکداریهای دیگر را در انگلستان پر میکند. انگلستان تنها میزبان چهار بانک پیشرفته اسلامی است که در بخش دولتی فعالیت دارند، از همین رو مسلمانان انگلستان که پس از مسیحیان بیشترین جمعیت این کشور را به خود اختصاص دادهاند، از کمبود خدمات بانکداری اسلامی شکایت دارند.
منبع : ifnfintech